Deltalent

Deltalent

Sinds april 2013 werkt Annamarie voor stichting Deltalent wat wordt ondersteunt door de gemeente Breda.

Deltalent is een organisatie die zich inzet voor talentontwikkeling van jonge sporters in de leeftijd 12 t/m 18 jaar, om deze van regionaal naar nationaal niveau te begeleiden.

Deltalent wil jonge sporttalenten in de gelegenheid stellen om onder begeleiding van ervaren trainers extra te trainen in hun sport. Uiteraard altijd in overleg met hun vereniging/bond en school. Op deze wijze wil Deltalent een bijdrage leveren aan het creëren van een topsportklimaat in de Delta. Momenteel is er talentbegeleiding voor 5 sporten: hockey, atletiek, volleybal, schaatsen en handbal. De organisatie wil dit in de toekomst doen bij 8 tot 10 verschillende sporten.

Om de reistijd voor het talent zoveel mogelijk te beperken, verzorgen we de trainingen op verschillende locaties in de Delta. Talenten krijgen naast de trainingen in hun sport ook advies en begeleiding op gebied van sportlifestyle, voeding en mentale begeleiding.

De trainers bij Deltalent besteden ook tijd aan talentherkenning en scouting door clinics te geven op scholen in samenwerking met verenigingen om zo direct nieuwe talenten te kunnen binden aan de sport. Stichting Deltalent is opgericht op initiatief van ROC West-Brabant. Inmiddels ondersteunen verschillende gemeenten, verenigingen en sportbonden dit initiatief. Daarnaast maakt Deltalent deel uit van ‘Center of Excellence in Sport’, een coöperatie van ROC West-Brabant (Johan Cruyff College) en ROC Zeeland (CIOS Goes/Breda).

Website: www.deltalent.eu