Women on Ice

Women on Ice

Women on Ice

Wat is Women on Ice? Schaatsen is al sinds de geschiedenis de populairste wintersport van Nederland.  Sinds de prehistorie gleed men al op geslepen dierbotten over de ijsvlaktes. Als alle plassen, rivieren, sloten en kanalen dicht vriezen, is ons land zo’n beetje twee keer zo groot. En al schaatsend kom je op de mooiste plekken in de natuur waar je anders nooit kan komen.

Maar schaatsen is ook een van de meest moeilijkste sporten. Feit is dat er op natuurijs veel ongelukken gebeuren omdat mensen de techniek niet goed beheersen en onzeker zijn op het ijs.

Tijdens Women on Ice krijgen alle vrouwen een schaats les zodat er in de toekomst veilig geschaatst kan worden. Gezelligheid staat voorop en omdat wij vrouwen van gezelligheid houden is het toch ook leuker om gezamenlijk te schaatsen dan in je eentje. Op Women on Ice kan iedereen meedoen of je nou zussen, moeder en dochter, vriendinnen, buurvrouwen of collega’s van elkaar bent.

Je krijgt schaats les op eigen niveau in kleine groepjes en er zal een gezamenlijke warming up zijn zodat je warm het ijs op stapt. Verder zijn er verschillende workshops op schaatsgebied en is er informatie over de veiligheid op het ijs. Het is een dag die voor iedereen te volgen is.

Na alle schaatslessen gaan we gezamenlijk de uitdaging aan om tijdens een uurchallenge zoveel mogelijk rondjes te schaatsen. Natuurlijk op eigen niveau en ook hier staan veiligheid en lekker schaatsen voorop. Als de spiertjes toch een beetje stram zijn geworden van alle inspanningen kun je die lekker laten verzorgen bij een van de masseurs.

En als waardering voor je geweldige prestatie op het ijs krijg je aan het eind van de dag een goedgevulde goodiebag mee naar huis.

Wat is Women on Skates?

Skaten en skeeleren wordt steeds meer beoefend in Nederland. Overal zie je skaters op de openbare wegen en fietspaden. Voor meer informatie: Women on Skates.

Women on Ice, lekker gezond bezig zijn en nog wat leren ook, daar doen we het voor…

Voor meer informatie: www.womenonice.nl of:

Schrijf je nu in!