Women on Skates

Women on Skates

Wat is Women on Skates?

Skaten en skeeleren wordt steeds meer beoefend in Nederland. Overal zie je skaters op de openbare wegen en fietspaden. Skeeleren is een uitstekende manier om aan je conditie te werken want je legt al snel lange afstanden af in een hoger tempo dan met wandelen.

In Nederland mag een skater op de openbare weg gebruikmaken van het fietspad en bij afwezigheid daarvan van de rijbaan, maar een skater is geen bestuurder en houdt voor de wet (en daarmee de voorrangsregels) dus de status van voetganger. Omdat je als skater echter veel meer snelheid maakt dan een voetganger is dus wel heel belangrijk om de techniek goed te beheersen. En goed te weten hoe je moet remmen.

Tijdens Women on Skates krijgen dames les in al die veiligheidsaspecten en regels. We behandelen in de lessen o.a. het vallen, remmen, beheersen van de snelheid, skatetechniek en hoe veilig een hindernis zoals bijvoorbeeld een bruggetje te nemen op de openbare weg.

Women on Skates zal op meerdere plaatsen in Nederland georganiseerd worden tijdens een van de vele evenementen op skate en skeelergebied.

Er worden in de zomermaanden meer dan 40 toertochten georganiseerd door de vele schaats- en skeelerverenigingen  en wat is nou mooier om eerst een les te krijgen en daarna de uitdaging aan te gaan om een aantal kilometers samen met andere dames door de natuur te maken.

Voor de kalender en meer informatie; kijk op www.womenonskates.nl

Lees meer over Women On Skates!